Leger uten grenser

Hei! Vi er tre skoleelever som heter Ida, Iver og Hanne, vi har startet denne bloggen i et samarbeid om et prosjekt med Leger uten grenser. Her kommer vi til å skrive litt om leger uten grenser, glemte kriser, og informere om blandt annet hvor mange som dør av meslinger i u-land, og voldtektsbølgene i Papa-Ny Guinea. Dette er viktige temaer som vi vet alt for lite om, som verden vet alt for lite om! Du som leser dette for eksempel, har du hørt om den alvorlige sykdommen Kolera? Trodde ikke det. Det er en sykdom som gir deg diare og gjør deg så kraftig dehydrert, at du er død før to dager. Får du behandling blir du frisk, men veldig veldig få får behandlingen de trenger.

Leger uten grenser er til nettopp for å stoppe blandt annet denne sykdommen. De er en uavhengig europeisk organisasjon som hjelper de som trenger det, der de trenger det mest, uansett hvem. De får penger fra privatpersoner, ikke fra noen stat eller land, derfor er de uavhengige. De har prosjekter i over 60 land, og har flere hundre prosjekter gående.

Eksempler på land de har prosjekter i, er store deler av Asia, blandt annet Russland, India, Pakistan, Iran og Irak for å nevne noen få. De jobber også i mesteparten av Afrika, og noen få land i Sør-Amerika. Det er sult og nød i hele verden, ikke bare i Afrika som det er noen som tror. De hjelper blandt annet land der det er krig og drap døgnet rundt, farlige sykdomsepidemier, og overalt der det er mangel på nødvendige helsetjenestetilbud.


Logoen til leger uten grenser
Kilder til informasjon: www.legerutengrenser.no

Senere skal vi legge ut noen videoer og informasjon, håper dere vil følge med videre! Del gjerne innlegget på facebook.

3 kommentarer

:D

08.09.2012 kl.12:15

:D

Sophie

08.09.2012 kl.19:43

Vi har gjort det samme prosjektet med skolen :)

Traktor Tove

19.09.2012 kl.10:41

omg, dere har liksom fått med så mye bra, jeg kan ikke tro det!

vil dere stille i et intervju med tv2?

Tove Traktor

Skriv en ny kommentar

legrutengrens3r

legrutengrens3r

15, Skaun

Kategorier

Arkiv

hits